Home / Tehnologie / Adevarul despre Articolul 13 – Sfarsitul Youtube-ului ?

Adevarul despre Articolul 13 – Sfarsitul Youtube-ului ?

In ultima perioada, internetul a fost plin de pareri legate de Articolul 13, o noua lege aprobata de Uniunea Europeana, ce promite sustinerea creativitatii in mediul online. Nimic rau pana aici, dar totusi aceasta lege, poate avea niste consecinte grave asupra internetului, asa cum noi il cunoastem, daca ramane in forma curenta.

Restrictionarea creatorilor, precum si a video-urilor ce pot fi vizionate pe Youtube in special, sunt doar cateva dintre cele mai grave consecinte pe care aceasta noua lege le poate avea.
Youtube a inceput sa incurajeze creatorii sa posteze video-uri despre acest subiect, in speranta ca legea nu va intra in vigoare in forma curenta, forma ce ameninta in special persoanele din Uniunea Europeana.

Ideea principala a legii este una foarte buna, scopul ei de baza fiind acela de a proteja creatorii si drepturile de autor ale creatorilor de continut, insa protejarea completa a acestora ar insemna tot odata restrictionarea masiva a continutului ce va putea fi accesat si vizionat pe aceasta platforma.

Din pacate legea, nu afecteaza doar Youtube-ul, ci si platforme precum Facebook si Twitter, insa Youtube este afectat in cea mai mare parte, deoarece acesta reprezinta job-ul a sute de mii de persoane.

La sfarsitul anului vom vedea ce se va intampla, dar totusi sa speram ca nu vom fi restrictionati in ceea ce vom putea viziona si publica.

About Emi

Pasionat de domeniul IT, cu dorinta de a impartasi si altora din cunostinte. Student la Universitatea Politehnica Timisoara, Ingineria Sistemelor si Informatica Aplicata. Administrator al canalului de Youtube Tutoriale Gratuite.

Vezi si ...

Google a remediat erorile Play Store care ascundeau aplicațiile noi din rezultatele căutării

La sfârșitul lunii trecute, dezvoltatorii au început semnalarea unei probleme la căutarea aplicațiilor în Play Store. Conform rapoartelor, …

6 comments

  1. Vreau să nu intre in vigoare articolul 13

  2. We don’t want Article 13 to be approved and destroy YouTube.

  3. Eu nu vreau sa se aprobe articolul 13 nu mi se pare ok

  4. Doamne…lăsați oamenii liberi măcar pe youtube ..

  5. Youtube e o platforma mare cu multe videouri. Youtube a facut viata mai buna, muzica, Jocuri, livuri etc. Youtube este o aplicatie foarte mare si apreciata, dar pana cand UE vrea sa puna articolu 13. Ba frate, daca faci asta lumea va lua orazna, tu vrei sa faci lumea cea mai rea, nu te las sa faci asta.Tie nu uti pasa deloc ca lumea face bani pe YT, au muncit mult sa faca abonati si videou-ri, tu distrugi totu, daca pui articolu 13 sa vezi ce protest o sa ai #LoveYoutube

  6. De ce se întâmplă asta cine sunt parezati

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *