Home / Gaming / Days Gone, un survival game excelent, în exclusivitate pentru PS4

Days Gone, un survival game excelent, în exclusivitate pentru PS4

Days Gone este noul titlu exclusiv pentru Playstation 4, venit din partea producătorului Bend Studio. Jocul, ce urmărește aventurile motociclistului rebel Deacon St. John, este unul dintre titlurile ce se anunță a fi de referință pentru studioul de sub aripa Sony.

Acțiunea jocului Days Gone urmărește povestea lui Deacon St. John, un motociclist care încearcă să supraviețuiască într-o lume post apocaliptică, unde majoritatea populației s-a transformat în freakeri, un fel de zombies.

Pe eroul nostru îl frământă însă cu totul altceva, mai exact decizia luată în momentul când molima a luat amploare. Atunci, Deacon St. John practic a obligat-o pe Sarah, ce este rănită datorită unor alte circumstanțe, să urce într-un elicopter pentru a fi transportată la un centru medical, promițând că va veni și el în urma ei. Însă datorită unor probleme tehnice, elicopterul se prăbușește, iar pasagerii nu reușesc să supraviețuiască coliziunii.  Pe parcursul poveștii din Days Gone, Deacon va rememora această tragedie.

Povestea din noul joc al celor de la Bend Studio nu se axează doar pe această întâmplare. Pe parcursul game-ului, Deacon leagă noi prietenii și, bineînțeles, se luptă cu zombie, pentru supraviețuire.

days gone DAYS-GONE_20190412235728

Povestea cu iz de aventuri cu zombie nu este una chiar foarte originală, fiind relatată, sub diverse forme, și în alte jocuri. Însă Days Gone duce acest story la un nivel fără precedent, oferind o grafică excelentă și un game play absolut încântător.

days gone DAYS-GONE_20190413000551

Printre principalele elemente de atracție din joc se află motocicleta lui Deacon. Aceasta ne permite să ne deplasăm în această lume plină de freakerși și comunități ce nu sunt prea prietenoase.

Interesant este că motocicleta poate fi upgradată pe parcursul jocului. Upgrade-urile sunt deblocate după parcurgerea unor misiuni sau în urma câștigării încrederii liderilor din comunitățile create după catastrofă.

days gone DAYS-GONE_20190414204448

Chiar daca jocul este catalogat ca un survival, am putea spune că resursele sunt destule, inclusiv combustibilul motocicletei. Poate dacă ar fi fost limitate, ar fi existat un sentiment mai aparte pe partea de supraviețuire și utilizarea resurselor.

days gone DAYS-GONE_20190414211931

Având în vedere că este un titlu open world, există și succesiunea de zi/noapte. Acest element are o importanță foarte mare în economia jocului. Pe timpul zilei, freakerii sunt mai puțini decât noaptea, astfel că putem căuta resurse mult mai ușor.

days gone DAYS-GONE_20190414204000

Multi jucatori au întâmpinat câteva probleme, de la bug-uri minore de design la restartul brusc al misiunii. Lucruri știute și de producători, dovadă că încearcă să remedieze cât mai repede problemele întămpinate, lansând aproape în fiecare zi câte un nou update, ultima versiune fiind 1.07.

O alte problemă o reprezintă accesarea meniului cu ajutorul trackpad-ului. În timpul sesiunilor de joc, am atins accidental trackpadul de mai multe ori, fapt care ne-a dus direct în meniu.

O altă chestie deranjantă o reprezintă multitudinea de butoane ce trebuie accesate pentru a realiza noi gloanțe sau pachete medicinale.

days gone DAYS-GONE_20190412235803

Pe ansamblu, însă, jocul este unul excelent. Se mișcă fluent, imaginile sunt bine definite, iar sound-ul este pe măsură.

Jocul Days Gone poate fi achiziționat de aici.

About Capotescu Klaudiu

Sunt o persoana care mai are încă multe de îndeplinit, gustat, simțit, creat.. La 18 ani mă simt mai viu ca oricând, în contact cu universul și natura umană și într-o relație excelentă cu mine însămi: mă înțeleg, mă accept, mă cunosc și mă iert usor… pentru că eu nu cred că există greșeală, ci un nesfârșit proces de învățare.

Vezi si ...

Rayman Legends este gratuit pe Epic Games Store

Cel mai nou joc gratuit de pe Epic Games Store este acum disponibil, Rayman Legends. …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *