Home / Tehnologie / Telefoanele Android din Turcia vor fi lansate fara serviciile Google.

Telefoanele Android din Turcia vor fi lansate fara serviciile Google.

Google le-a spus partenerilor săi de afaceri din Turcia că nu le va putea elibera licențe pentru a lansa noi smartphone-uri care rulează Android. Aceasta înseamnă că toate smartphone-urile Android care se lansează în Turcia de acum vor fi lansate fără Google Play Services și acces la Play Store. Această mișcare nu afectează smartphone-urile Android existente care sunt vândute sau deținute de clienții din regiune și vor continua să primească actualizări și asistență periodice ca înainte.

În septembrie 2018, autoritatea din turcia pentru concurență a amendat Google cu 93 de milioane de lire (17,4 milioane de dolari) pentru încălcarea legii concurenței din regiune. 

În timp ce Google a făcut modificările, acestea au fost considerate inadecvate de către autoritatea turcă, deoarece nu permite schimbarea motorului de căutare implicit pe smartphone-urile Android vândute în țară. Consiliul de concurență a impus acum o amendă lui Google de 0,05% din veniturile sale zilnice până la îndeplinirea cerințelor.

Google lucrează în prezent cu autoritatea de reglementare turcă pentru a rezolva problema. Se pare că a cerut chiar partenerilor săi de afaceri din Turcia să facă presiuni asupra ministrului comerțului și autorității de concurență pentru a-și anula decizia.

About Capotescu Klaudiu

Sunt o persoana care mai are încă multe de îndeplinit, gustat, simțit, creat.. La 18 ani mă simt mai viu ca oricând, în contact cu universul și natura umană și într-o relație excelentă cu mine însămi: mă înțeleg, mă accept, mă cunosc și mă iert usor… pentru că eu nu cred că există greșeală, ci un nesfârșit proces de învățare.

Vezi si ...

Google a remediat erorile Play Store care ascundeau aplicațiile noi din rezultatele căutării

La sfârșitul lunii trecute, dezvoltatorii au început semnalarea unei probleme la căutarea aplicațiilor în Play Store. Conform rapoartelor, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *